Guide til beskæring af forsythia

Plantning af forsythia
Det bedste tidspunkt at plante denne busk er om efteråret, så når planten at rode ordentligt frem til vinteren. Forsythiaen er en stærk busk, der kun har brug for vand i ekstrem varme og tørke. Tænk på en periode på 15-20 dage. Denne busk er en sand elsker af solen og kræver mindst seks timer om dagen i foråret og sommeren. Forsythiaen er også nem at formere. Sæt et par unge skud i en krukke med jord, og hvis de slår rod, slår de rod inden for et par uger. Et muligt problem med busken er, at den er modtagelig for råd, som er forårsaget af en bakterie. Bladene bliver derefter brune og til sidst endda sorte. For at redde forsythiaen, beskær den tilbage, indtil du når sundt træ.

Hvornår og hvordan beskærer man forsythiaen?
Det er et svært arbejde at beskære en forsythia ordentligt, og hvis du ikke er sikker, er det klogt at se en instruktionsvideo.

Du bør beskære forsythiaen efter blomstring om foråret. Blomstringen finder sted på toårigt træ. Beskærer du efter blomstring, har busken stadig tid nok til at danne nye grene. Beskæring udføres som følger:

Ved de døde grene skal du se efter en stærk udløber, der vokser udad.
Brug en skarp beskæringssaks og klip resten af ​​grenen på skrå, lige over udløberen.
Hvert år beskærer du en række gamle grene til lige over jorden.
For at få en rigt blomstrende busk i det følgende år, bør du efterlade omkring 3 til 5 stærke og sunde grene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *