Så nasturtium frø

Såning af nasturtiums er meget let. Frøene skubber du ind i en del af haven, som du først har hakket godt. Du kan for eksempel vælge et glemt hjørne af haven. Planten er ikke krævende mht. jord, kun jord, der er for våd, er ikke egnet til de unge planter. Nasturtium kan også lide solen og vokser bedst på et solrigt sted.

Du bør plante frøene med cirka 30 til 40 centimeters mellemrum, for planten kan blive ret bred, og de kommer i vejen for hinanden, hvis du sår for tæt på hinanden. Du kan selvfølgelig også tynde ud eller flytte de unge planter senere, hvis det er klart, hvilke frø der vil give de bedste planter. Nasturtium kan også plantes i en potte. Overvej den plads, som en moden plante har brug for.

Hvornår skal man så nasturtiums?
Skal du så denne plante for første gang, er det ikke noget problem at købe frø. Nasturtium bruges også ofte i skoler til at lære børn lidt mere om naturen. Frøene kan du købe hele året rundt, men såning skal ske i marts eller april, hvis du stadig vil se blomster samme år. Hvis du vælger at så nasturtiums om efteråret, vil de først vokse og blomstre det følgende forår. Planterne er ofte af en dårligere kvalitet på grund af vinteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *